Meniu

bbc-earth

Despre BBC Earth

BBC Earth dorește să își inspire publicul împărtășindu-i incredibilele minuni ale universului.

Canalul prezintă munca celor mai de marcă realizatori de filme internaționali, dorind să își ducă publicul într-o călătorie extraordinară de descoperire a lumii.

De la cea mai mică creatură sub microscop și până la spațiul fără de sfârșit, BBC Earth își aduce telespectatorii față în față cu momente de acțiune palpitantă, idei geniale și minunea de a fi om.

Echipa noastră talentată

Ben Fogle

Ben Fogle

Ben este un aventurier, autor, producător și prezentator englez.

Și-a făcut debutul în televiziune în 2000 în reality-show-ul „Castaway” - un serial în care 36 de persoane abandonate pe o insulă scoțiană au trebuit să creeze o comunitate autosuficientă timp de un an.

Ben a prezentat mai multe programe TV, inclusiv „Extreme Dreams”, „Countrywise”, „Harbour Lives” și „Crufts”.

Scrie regulat articole în „The Sunday Telegraph” și este autorul a șase cărți, unele dintre ele apărând în lista de bestselleruri „The Sunday Times”.

Ben este pasionat de aventuri și sport. După ce s-a decis să ia parte într-o cursă de canotaj în Oceanul Atlantic, l-a abordat pe James Cracknell la o petrecere și l-a întrebat dacă vrea să i se alăture în această provocare. În cele din urmă cei doi au traversat Atlanticul în 49 de zile, stabilind recordul britanic pentru perechi. În 2009 și-au unit din nou forțele, luând parte într-o cursă de alergat la Polul Sud, care a durat 18 zile și în care au terminat pe locul 2.

Ben trăiește împreună cu soția sa Marina și copiii lor, Ludo și Iona.

David Attenborough - Profile Image

Sir David Attenborough

Cariera de realizator TV și naturalist a lui Sir David Attenborough durează de 60 de ani. Narator facil și accesibil, el a inspirat întregi generații să învețe mai mult despre natură, animând tot felul de creaturi, mari și mici, pe ecranele noastre de televiziune.

A început să lucreze pentru BBC în 1952 în calitate de producător stagiar. În timp ce lucra la serialul „Zoo Quest” (1954 - 64) a avut pentru prima dată șansa de a merge în expediție în locuri îndepărtate de pe glob, filmând specii rare în habitatul lor natural.

Ulterior și-a asumat atribuții manageriale: În 1965 a devenit Controlorul canalului BBC2, în această perioadă introducând televiziunea color în Marea Britanie. Din 1969 și până în 1972 a fost Directorul de Programe al organizației. Însă, în 1973, a abandonat complet rolurile administrative pentru a reveni la marea sa pasiune: realizarea de documentare de istorie naturală.

Printre serialele sale BBC emblematice se enumeră: „Life on Earth” (1979), „The Living Planet” (1984), „The Trials of Life” (1990), „The Private Life of Plants” (1995), „Life of Birds” (1998), „Life of Mammals” (2002), „Life in the Undergrowth” (2005), „Life in Cold Blood” (2008) și „First Life” (2010).

I-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa de către nenumărate universități din lume și este susținătorul multor organizații de caritate, inclusiv World Land Trust care cumpără păduri tropicale și alte terenuri pentru a le proteja pe ele și animalele care trăiesc în ele.

Este singura persoană care a reușit să câștige premii BAFTA pentru programe în format alb-negru, color, HD și 3D.

Dominic Monaghan profile

Dominic Monaghan

Dominic Monaghan a dat dovadă de o incredibilă maleabilitate în cariera sa de actor, interpretând varii personaje precum Hobbit Merry din trilogia „Stăpânul inelelor”, Charlie Pace din serialul de succes „Naufragiații”, un fizician cuantic din misterioasa dramă TV „Flash Forward: Amintiri din viitor”, sau mutantul electric Bolt din „X-Men de la origini: Wolverine”.

Dominic a produs filmul „Încă o zi”, în care a interpretat liderul unui grup postapocaliptic vânat de zombi. Recent l-am putut regăsi în comedia TV „Goodnight Burbank” și serialul original „The Unknown” de pe Crackle.

Un adevărat iubitor de natură și entuziasmat după viața sălbatică, de curând a terminat de filmat al doilea sezon al serialului „În sălbăticie cu Dominic Monaghan”, care a fost nominalizat pentru premiul Critics’ Choice Television Award. În fiecare episod Dominic duce telespectatorii într-o aventură personală nebună, în care acesta depistează și se apropie de unele dintre cele mai rare și mai amenințătoare creaturi de pe planetă.

Înainte de a-și căpăta faima internațională, a devenit cunoscut în Anglia grație rolului pe care l-a interpretat în serialul de televiziune „Hetty Wainthropp Investigations”. A mai jucat în filme artistice precum „I Sell the Dead” de Glenn McQuaid (proiectat la festivalul de film Slamdance), „Intrușii” de Colin Teague, „The Purifiers” de Richard Jobson și „Shooting Livien” de Rebecca Cook. De asemenea, la începutul anului 2008, Dominic a avut prima sa expoziție, „Happy Accidents”, în care a combinat două din pasiunile sale: fotografia și natura.

Profile

Brian Cox

Brian Cox este un fizician și profesor universitar englez bine cunoscut pentru abilitatea sa de a explica știința pe înțelesul tuturor.

Brian este profesor la Universitatea din Manchester și lucrează în cadrul grupului High Energy Physics. Este membru al Royal Society și lucrează în cadrul experimentului ATLAS de la CERN, Geneva, acolo unde se află Marele Accelerator de Hadroni.

Brian posedă multe talente, fiind și un muzician de succes. În anii 1980 a fost clapetistul trupei rock Dare până la desființarea ei în 1992. În timpul studiilor sale de fizică la Universitatea din Manchester Brian a devenit membrul trupei D:Ream, care a înregistrat succese în topul britanic, inclusiv hitul „Things Can Only Get Better”.

De când s-a lăsat de rock și pop, Brian a apărut în multe emisiuni TV științifice, cum ar fi Horizon, The Big Bang Machine și Stargazing Live. Este coautorul mai multor cărți și a fost consilierul științific pentru filmul Sunshine realizat de Danny Boyle.

I-au fost decernate multe premii pentru activitatea sa de popularizare științifică, inclusiv posturi universitare, titluri de Doctor Honoris Causa și premii pentru abilitățile sale de prezentator.

How We Got To Now - Profile

Steven Johnson

Născut în 1968, autorul Steven Johnson este unul din teoreticienii americani de marcă în domeniul mass-media și un specialist respectat în relația dintre știință, tehnologie și experiența personală.

Armat cu studii în semiotică și literatura engleză efectuate la o universitate Ivy League, în 1997 și-a publicat prima carte: „Interface Culture: How New Technology Transforms The Way We Create And Communicate” (Cultura de interfață: felurile în care tehnologiile noi transformă modul în care creăm și comunicăm).

În 2005 a căpătat un renume internațional cu a patra sa carte, „Everything Bad Is Good For You: How Today's Popular Culture Is Actually Making Us Smarter” (Tot ceea ce e rău, e bun pentru tine: cultura populară contemporană ne face mai deștepți), în care susține în mod provocativ că jocurile video și programele TV ne sporesc abilitățile cognitive și inteligența.

Pe lângă cele nouă cărți pe care le-a scris până acum, Steven și-a dedicat cariera promovării inovațiilor în media digitală. A creat progresiva publicație online „FEED”, revoluționarul site forum „Plastic” și ambițiosul site media hiperlocal outside.in.

Steven mai este editor și contribuitor al revistei online „Wired”, care este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea tehnologiei, iar teoriile sale multidisciplinare geniale sunt prezentate regulat în „The New York Times”, „The Wall Street Journal” și „The Financial Times”.

Profile

Steve Backshall

Pasiunea lui Steve pentru lumea sălbatică a început de la o vârstă fragedă. Crescut într-o mică fermă în compania unor animale salvate, printre prietenii săi din copilărie s-au numărat un măgar astmatic și șerpii de casă din grămada de bălegar.

Grație nenumăratelor sale călătorii solo a ajuns să lucreze ca autor al ghidurilor din seria „Rough Guides” despre Indonezia și Asia. Apoi, armat cu o cameră video și o idee de serial TV, Steve s-a dus în junglele columbiene și a vândut episodul pilot canalului National Geographic, după care a devenit aventurierul rezident al acestui post de televiziune timp de cinci ani.

După ce s-a mutat la BBC a prezentat emisiunea „The Really Wild Show” până la terminarea acesteia în 2006. S-a alăturat apoi echipei de expediții a departamentului BBC de istorie naturală, prezentând seriale precum „Lost Land of the Jaguar”, „Lost Land of the Volcano” și „Expedition Alaska”, când era cât pe-aci să fie înghițit de niște balene cu cocoașă.

Acum Steve prezintă serialul BBC „Deadly 60” (Misiune periculoasă 60), o emisiune pentru copii care îi oferă ocazia să călătorească prin lume în căutarea celor mai periculoase animale de pradă.

Atunci când nu se află față în față cu animale periculoase, lui Steve îi place să facă alpinism. A absolvit cursurile Institutului de Alpinism Nehru din India, fiind lider avansat de expediții în Himalaya, și a condus primele excursii alpiniste pe vârfuri din Borneo și Venezuela.

Cu Steve nu e de glumit: după ce a absolvit cursurile Universității din Exeter, a petrecut un an trăind și studiind arte marțiale în Japonia, obținând centura neagră în judo și centura maro în karate.

De asemenea, este un caiacist experimentat de mare și râu BCU 4 STAR și a participat la nenumărate triatloane, curse de aventură și competiții de alergare montană.