Meniu

Întrebări frecvente

Îți mulțumim că ne-ai vizitat site-ul. Mai jos ai o listă cu întrebările puse frecvent de telespectatorii noștri. Dacă nu găsești ceea ce cauți, te rugăm să ne trimiți un mesaj prin intermediul paginii Contact.

Cum vă contactez și ce se va întâmpla cu mesajul meu?

Aici la BBC Studios ne face mare plăcere să aflăm părerea ta despre programele, canalele sau serviciile noastre și să primim întrebările tale.

Dacă nu găsești un răspuns la secțiunea Întrebări frecvente, te rugăm să ne trimiteți întrebarea sau comentariilor tale și îți vom răspunde cât mai repede posibil.

Te rugăm să ții cont de faptul că uneori este necesar să facem investigații înainte de a-ți răspunde pe deplin. Ca atare, s-ar putea să ne ia un pic mai mult timp pentru a-ți oferi un răspuns exhaustiv. Însă, dacă ceri să ți se răspundă, vom face acest lucru în termen de 10 zile lucrătoare.

Mesajele pe care le primim sunt adăugate la un raport lunar circulat larg în cadrul BBC Studios, așadar te rugăm să ne contactezi și să ne spui părerea ta.

Pentru informații suplimentare despre modul în care ne poți contacta, te rugăm să vizitezi pagina de Contact.

Pot viziona BBC Entertainment în România?

Canalul BBC Entertainment a fost închis în Europa Centrală și de Est în ianuarie 2016. Nu există planuri de relansare a acestui canal, însă România rămâne o regiune cheie pentru BBC Studios iar telespectatorii pot în continuare viziona canalul nostru premium de documentare BBC Earth.

Am probleme cu vizionarea programelor în noul format ecran lat. Aveți un sfat tehnic cu privire la aceasta?

Deoarece unele din emisiunile noastre au fost filmate în format 4:3, ele vor rămâne în acest format deși am trecut la formatul ecran lat. Pot astfel să apară niște benzi negre la marginile imaginii, pentru ca aceasta din urmă să nu apară deformată.

Dacă receptorul tău de satelit sau cablu este conectat la un televizor cu ecran lat, îți recomandăm să îl setezi pe formatul ecran lat (widescreen) / 16:9, astfel încât imaginea să aibă forma corectă, fără să apară lărgită pe orizontală sau turtită pe verticală. Dacă receptorul tău de satelit sau cablu este conectat la un televizor 4:3, îți recomandăm să îl setezi fie pe formatul 4:3 „centre cut out”, fie pe formatul „letterbox”. În acest fel imaginea va avea forma corectă, fie cu centrul imaginii de tip ecran lat umplând un ecran mai mic, fie cu benzi negre în partea de sus și jos pentru a permite vizionarea întregii imagini de tip ecran lat.

De asemenea, unele televizoare permit mărirea (zoom) sau lărgirea automată (auto-stretch) a imaginii. Îți recomandăm ca, în cazul televizoarelor cu ecran lat, să alegi formatul ecran lat / 16:9 pentru a păstra forma corectă a imaginii. Poți alege să lărgești sau să mărești imaginea pentru a umple întregul ecran, în funcție de cum preferi.

De ce programați emisiuni mai vechi?

Pentru majoritatea telespectatorilor noștri aceasta este prima - și deseori unica - șansă pe care o au de a viziona aceste emisiuni. Este probabil ca cetățenii britanici care se află în prezent în străinătate să fi văzut deja unele din emisiunile noastre, însă pe canal se transmit și multe alte programe noi și recente.

M-ar interesa să lucrez la BBC, cum pot obține informații suplimentare?

Nu putem oferi asistență directă cu privire la oportunitățile de angajare sau stagiu. Pentru cele mai recente informații și oferte de muncă, te rugăm să consulți site-ul BBC Careers. Ai mai putea eventual dori să consulți pagina BBC Studios dedicată acestui subiect.

De ce se dau aceleași trailere tot timpul?

Scopul nostru este de a îți oferi cele mai bune emisiuni posibil și dorim ca telespectatorii noștri, care vizionează canalul la diferite ore din zi și din noapte, să afle despre programele pe care le transmitem. De asemenea, cercetările indică faptul că un telespectator trebuie să vadă un trailer de mai multe ori pentru a-l recepta. Ne bazăm pe comentariile publicului pentru a identifica programele cheie care credem că ar fi pe placul lui și avem grijă să nu producem trailere prea stilate, pentru a cheltui cât mai mult pe programele în sine. Acestea fiind spuse, avem totuși un anumit număr de trailere pentru a ilustra gama variată a emisiunilor noastre, așadar, ar trebui să vezi atât trailere noi cât și altele repetate.

Se pot cumpăra programele voastre pe DVD?

Nu se pot cumpăra discuri DVD sau Blu-ray direct de la BBC.

Nu tot ceea ce vizionezi pe canalele noastre va fi disponibil spre vânzare, însă, BBC Studios publică o selecție de programe pe DVD și Blu-ray, acestea putând fi cumpărate de la o gamă largă de distribuitori locali și online. Pentru a afla ce este disponibil la ora actuală, te rugăm să contactezi direct distribuitorul tău preferat.

Puteți explica care sunt regulile de retransmisie a programelor?

Ca pe toate canalele comerciale, într-un mediu în care există o pluralitate de canale, în mod normal programele noastre sunt retransmise la diferite ore din zi și / sau din weekend. Aceasta permite telespectatorilor noștri, care vizionează canalul la diferite ore din zi, să poată vedea o selecție din emisiunile noastre fantastice sau să reușească să vizioneze cele pe care le-au ratat. Inițial, emisiunile sunt programate la ore cheie, de obicei seara.

Pot obține DVD-ul unei emisiuni pentru scopuri educaționale sau de instruire?

Depinde de mulți factori, inclusiv restricțiile de drept de autor, dar uneori se poate aranja ca o instituție educațională legitimă să obțină o copie. Pentru informații suplimentare te rugăm să consulți BBC Studios Learning

Am probleme cu vizionarea canalelor. Ce pot face?

Dacă ai probleme tehnice cu oricare din canalele noastre, te rugăm să contactezi mai întâi operatorul tău de televiziune. Dacă acesta nu te poate ajuta, te rugăm să ne contactezi. Pentru a putea investiga problema pe deplin, vom avea nevoie să știm data și ora la care s-a produs, titlul emisiunii dacă se poate, canalul și țara unde îl vizionezi. Ar fi de mare ajutor dacă ai putea să ne precizezi și numele operatorului prin intermediul căruia receptezi canalul respectiv.

Cum pot propune BBC Studios o emisiune / un format TV?

BBC Studios lucrează cu BBC și producători independenți pentru dezvoltarea de oportunități comerciale pe baza programelor și formatelor lor TV. Ne pare rău dar nu putem lua în considerare sau comenta asupra unei idei de program nesolicitate.

Dacă dorești să prezinți BBC ideea ta, te rugăm să consulți site-ul BBC Commissioning.

Dacă dorești să îți trimiți ideea la o companie de producție independentă, poți contacta PACT (asociația care reprezintă astfel de organizații) pentru a face rost de o listă a firmelor pe care le poți contacta.

Cum pot obține permisiunea de a folosi un videoclip dintr-o emisiune de la BBC?

Pentru detalii suplimentare te rugăm să consulți BBC Motion Gallery.

De ce nu pot vedea videoclipuri din emisiuni pe site-ul bbc.co.uk?

Marea parte a conținutului site-ului bbc.co.uk se adresează utilizatorilor din Marea Britanie, așadar, negociem drepturile de a include clipuri video, audio, imagini și alte tipuri de conținut doar pentru Marea Britanie. Drepturile internaționale sunt mult mai scumpe, însă sperăm să punem la dispoziția publicului nostru internațional mai mult conținut audio și video.

Pot viziona BBC Earth online sau prin intermediul dispozitivului meu de streaming?

În prezent nu oferim un serviciu de vizionare online, însă ai putea eventual dori să îți contactezi direct operatorul pentru a discuta modalitățile în care acesta poate pune canalele noastre la dispoziție.

Nu ai găsit ceea ce căutai? Te rugăm să ne trimiți un mesaj prin intermediul paginii Contact.