Meniu

Întrebări frecvente

Îți mulțumim că ne-ai vizitat site-ul. Mai jos ai o listă cu întrebările puse frecvent de telespectatorii noștri. Dacă nu găsești ceea ce cauți, te rugăm să ne trimiți un mesaj prin intermediul paginii Contact.

BBC Entertainment se închide în Europa Centrală și de Est începând cu 1 ianuarie 2016

BBC Studios a dezvăluit în 2013 o nouă strategie globală concentrată pe trei zone de interes în care compania este recunoscută pentru conținutul de înaltă calitate: premium drama, factual și factual entertainment. Acest lucru a dus la lansarea unor branduri globale noi – BBC First, BBC Earth și BBC Brit – care să se alăture BBC World News.

Dorim să mulțumim publicului BBC Entertaiment pentru că ne-a fost alături, dar pe măsură ce noile canale BBC se dezvoltă și în anumite zone înțelegerile de difuzare se apropie de sfârșit, atenția BBC Studios se îndreaptă acum către noile branduri: BBC First, BBC Earth și BBC Brit.

Europa Centrală și de Est rămâne o prioritate pentru BBC Worldwide. Continuăm să investim în prezența noastră în această regiune și am lansat recent brand-ul factual premium BBC Earth în România, Ungaria și Slovenia.

BBC Studios are parteneriate puternice cu emițătorii locali free to air, rețelele Pay TV și platformele digitale din regiune. Multe din programele BBC vor putea fi urmărite în continuare în Europa Centrală și de Est prin acești furnizori de date.

Emisia BBC Entertainment va continua în Emiratele Arabe Unite, Turcia, Israel și Europa de Vest.

Am probleme cu vizionarea programelor în noul format ecran lat. Aveți un sfat tehnic cu privire la aceasta?

Deoarece unele din emisiunile noastre au fost filmate în format 4:3, ele vor rămâne în acest format deși am trecut la formatul ecran lat. Pot astfel să apară niște benzi negre la marginile imaginii, pentru ca aceasta din urmă să nu apară deformată.

Dacă receptorul tău de satelit sau cablu este conectat la un televizor cu ecran lat, îți recomandăm să îl setezi pe formatul ecran lat (widescreen) / 16:9, astfel încât imaginea să aibă forma corectă, fără să apară lărgită pe orizontală sau turtită pe verticală. Dacă receptorul tău de satelit sau cablu este conectat la un televizor 4:3, îți recomandăm să îl setezi fie pe formatul 4:3 „centre cut out”, fie pe formatul „letterbox”. În acest fel imaginea va avea forma corectă, fie cu centrul imaginii de tip ecran lat umplând un ecran mai mic, fie cu benzi negre în partea de sus și jos pentru a permite vizionarea întregii imagini de tip ecran lat.

De asemenea, unele televizoare permit mărirea (zoom) sau lărgirea automată (auto-stretch) a imaginii. Îți recomandăm ca, în cazul televizoarelor cu ecran lat, să alegi formatul ecran lat / 16:9 pentru a păstra forma corectă a imaginii. Poți alege să lărgești sau să mărești imaginea pentru a umple întregul ecran, în funcție de cum preferi.

De ce programați emisiuni mai vechi?

Pentru majoritatea telespectatorilor noștri aceasta este prima - și deseori unica - șansă pe care o au de a viziona aceste emisiuni. Este probabil ca cetățenii britanici care se află în prezent în străinătate să fi văzut deja unele din emisiunile noastre, însă pe canal se transmit și multe alte programe noi și recente.

Mi-aș dori tare mult să lucrez la BBC - cum aflu despre oportunitățile de angajare? Vă pot trimite CV-ul?

Te rugăm să nu ne trimiți CV-ul. Noi, cei de la BBC Studios, nu te putem ajuta să afli dacă poți lucra la BBC. Atunci când există posturi disponibile, acestea sunt anunțate în ziarele cele mai relevante și pe site-ul principal al BBC. Pentru informații generale, sfaturi și actualele posturi disponibile, te rugăm să consulți BBC Worldwide Careers.

De ce se dau aceleași trailere tot timpul?

Scopul nostru este de a îți oferi cele mai bune emisiuni posibil și dorim ca telespectatorii noștri, care vizionează canalul la diferite ore din zi și din noapte, să afle despre programele pe care le transmitem. De asemenea, cercetările indică faptul că un telespectator trebuie să vadă un trailer de mai multe ori pentru a-l recepta. Ne bazăm pe comentariile publicului pentru a identifica programele cheie care credem că ar fi pe placul lui și avem grijă să nu producem trailere prea stilate, pentru a cheltui cât mai mult pe programele în sine. Acestea fiind spuse, avem totuși un anumit număr de trailere pentru a ilustra gama variată a emisiunilor noastre, așadar, ar trebui să vezi atât trailere noi cât și altele repetate.

Se pot cumpăra programele voastre pe DVD?

Nu se pot cumpăra discuri DVD sau Blu-ray direct de la BBC.

Nu tot ceea ce vizionezi pe canalele noastre va fi disponibil spre vânzare, însă, BBC Studios publică o selecție de programe pe DVD și Blu-ray, acestea putând fi cumpărate de la o gamă largă de distribuitori locali și online. Pentru a afla ce este disponibil la ora actuală, te rugăm să contactezi direct distribuitorul tău preferat.

Puteți explica care sunt regulile de retransmisie a programelor?

Ca pe toate canalele comerciale, într-un mediu în care există o pluralitate de canale, în mod normal programele noastre sunt retransmise la diferite ore din zi și / sau din weekend. Aceasta permite telespectatorilor noștri, care vizionează canalul la diferite ore din zi, să poată vedea o selecție din emisiunile noastre fantastice sau să reușească să vizioneze cele pe care le-au ratat. Inițial, emisiunile sunt programate la ore cheie, de obicei seara.

Pot obține DVD-ul unei emisiuni pentru scopuri educaționale sau de instruire?

Depinde de mulți factori, inclusiv restricțiile de drept de autor, dar uneori se poate aranja ca o instituție educațională legitimă să obțină o copie. Pentru informații suplimentare te rugăm să consulți site-ul BBC Active.

Am probleme cu vizionarea canalelor. Ce pot face?

Dacă ai probleme tehnice cu oricare din canalele noastre, te rugăm să contactezi mai întâi operatorul tău de televiziune. Dacă acesta nu te poate ajuta, te rugăm să ne contactezi. Pentru a putea investiga problema pe deplin, vom avea nevoie să știm data și ora la care s-a produs, titlul emisiunii dacă se poate, canalul și țara unde îl vizionezi. Ar fi de mare ajutor dacă ai putea să ne precizezi și numele operatorului prin intermediul căruia receptezi canalul respectiv.

Cum pot propune BBC Studios o emisiune / un format TV?

BBC Studios lucrează cu BBC și producători independenți pentru dezvoltarea de oportunități comerciale pe baza programelor și formatelor lor TV. Ne pare rău dar nu putem lua în considerare sau comenta asupra unei idei de program nesolicitate.

Dacă dorești să prezinți BBC ideea ta, te rugăm să consulți site-ul BBC Commissioning.

Dacă dorești să îți trimiți ideea la o companie de producție independentă, poți contacta PACT (asociația care reprezintă astfel de organizații) pentru a face rost de o listă a firmelor pe care le poți contacta.

Cum pot obține permisiunea de a folosi un videoclip dintr-o emisiune de la BBC?

Pentru detalii suplimentare te rugăm să consulți BBC Motion Gallery.

De ce nu pot vedea videoclipuri din emisiuni pe site-ul bbc.co.uk?

Marea parte a conținutului site-ului bbc.co.uk se adresează utilizatorilor din Marea Britanie, așadar, negociem drepturile de a include clipuri video, audio, imagini și alte tipuri de conținut doar pentru Marea Britanie. Drepturile internaționale sunt mult mai scumpe, însă sperăm să punem la dispoziția publicului nostru internațional mai mult conținut audio și video.

Sunt canalele voastre disponibile online pe acest site sau altundeva?

În prezent canalele noastre internaționale nu sunt disponibile online, însă pe acest site există multe videoclipuri pe care le poți viziona, precum și jocuri și alte lucruri interesante.

Nu ai găsit ceea ce căutai? Te rugăm să ne trimiți un mesaj prin intermediul paginii Contact.