Menu

Gizlilik Politikası

BBC STÜDYOLARI’NDA GİZLİLİK

Son güncelleme: 23 Mayıs 2018

BBC Stüdyoları (BBCS) Britanya Yayıncılık Şirketi’nin (BBC) ticari kolu olup eski BBC Televizyon bölümünün kendi prodüksiyon departmanlarını ve kuruluşun ulslararası lisanslama ve dağıtım kolu olan BBC Stüdyoları’nı bir araya getirir. BBC’nin tamamen sahibi olduğu bir alt kuruluştur ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kendi alt kuruluşları aracılığıyla faaliyette bulunan Birleşik Krallık merkezli bir şirkettir. Bu sayfalardaki bilgiler BBC Studios grubundaki şirketlerin gizlilik uygulamaları ile ilgilidir (burada "BBCS", "Biz", "Bizim" veya "Bizler" olarak anılacaktır). BBCS, bu web sitesi ile ilgili olarak, BBC Studios Group içinde işlenen herhangi bir kişisel verinin veri denetleyicisidir.

BBCS olarak gizlilik hakkınıza saygı duyuyor ve ilgili yasal yükümlülüklerimizi ciddiye alıyoruz. Bilgilerinize yönelik işlemlerimizle ilgili her zaman şeffaf olmayı hedefliyoruz. Bilgilerinizin nasıl kullanılacağı, başkalarına ne zaman açıklanabileceği ve sahip olduğumuz bilgilerle ilgili haklarınız hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki politikanın tamamını okuyabilirsiniz. Politika okumayı biraz göz korkutucu buluyorsanız veya yaklaşımımızın anlık bir görüntüsünü istiyorsanız, Sözümüz’den başlamanızı öneririz.

SÖZÜMÜZ

  1. Uygulanabilir gizlilik ve veri koruma yasalarına ve düzenleyici çerçevelere uyacağız.
  2. Kişisel bilgilerinizi yalnızca hizmetlerimizi sağlamak, geliştirmek ve yönetmek için işleriz. Bilgilerinizin herhangi bir ek veya sıradışı kullanımı toplama noktasında açıklanacaktır.
  3. Size yalnızca pazarlama e-postaları göndeririz, bize izin vermeniz durumunda (ve e-postalarımızın her birinde abonelikten çıkma olanağınız olur).
  4. Mümkün olan yerlerde kullanımınızın izlenmesinden dilediğiniz takdirde çıkmanızı sağlıyoruz; İçeriğimizi ve reklamlarımızı uyarlamamıza ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için hizmetlerimizi kullanımınızı takip ediyoruz. Sizi kişisel olarak tanımlayan bilgileri kullanmayacağız, ancak tercih ederseniz, buradan vazgeçebilirsiniz.
  5. Kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri, sizin izniniz olmadan kendi kullanımları için ilgisiz üçüncü şahıslarla paylaşmayacağız. Bilgilerinizi şirketler grubumuz içinde paylaşabiliriz, böylece size markalarımızda en iyi müşteri deneyimini sunabiliriz.
  6. Bilgilerinizi endüstri standartlarına göre korumak için uygun adımları atacağız, ancak hiçbir sistemin% 100 güvenli olduğu garanti edilemez.
  7. Bilgilerinizi yalnızca ihtiyacımız olduğu sürece saklayacağız: (i) size bir ürün / hizmet sağlamak; (ii) hizmetlerimizi geliştirmek; ve (iii) yasal ve denetim amaçlı.
  8. 13 yaşın altındaki kişisel bilgileri aktif olarak toplamayacağız ve 13 yaşın altındaysanız bize kendiniz veya başkaları hakkında bilgi vermemenizi rica ederiz.
  9. Bilgilerinize yasal haklarınız doğrultusunda erişmenizi, güncellemenizi ve silmenizi sağlayarak hakkınızda tuttuğumuz bilgiler üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlayacağız.
  10. Tedarikçilerimizin ve lisans sahiplerimizin, bilgilerinizi aynı yasal korumayı sağlamayan ülkelerdeki bilgileriniz de dahil olmak üzere, bilgilerinizi bizim gibi gözetmeleri için adımlar atacağız.

GİZLİLİK POLİTİKAMIZ

Size hizmetlerimizi sunarken ve bizimle etkileşimleriniz sırasında, BBC Studios gerek sizin ve gerekse hizmetlerimizi kullanımınız hakkında bilgi toplayabilir. Kişisel bilgileri ele alırken şeffaf olmaya kararlıyız ve faaliyet gösterdiğimiz bölgelerdeki geçerli gizlilik ve veri koruma yasalarına uymaya gayret ediyoruz. Bu politika toplayabileceğimiz bilgi türlerini, nasıl kullanabileceğimizi ve açıklayabileceğimiz veya aktarabileceğimiz koşulları açıklar:

  1. Bu politikanın kapsamı ve sizin izniniz
  2. Toplayabileceğimiz bilgiler
  3. Bilgilerinizi nasıl kullanıyoruz
  4. Bilgilerinizi paylaşma ve açıklama
  5. Bilgilerinizi nerede saklayacağız ve kullanacağız
  6. Bilgilerinizi ne kadar süre tutacağız
  7. Hizmetlerimizi kullanan çocuklar
  8. Bilgilerinizi nasıl güvence altına alıyoruz
  9. Haklarınız ve seçimleriniz
  10. Bu politikadaki değişiklikler
  11. Bizimle iletişime geçin

Bu politika veya gizlilik konusundaki yaklaşımımız hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa, lütfen bizimle iletişim kurun: dataprotection@bbc.com. Her soruyu üç iş günü içinde cevaplamayı hedefliyoruz.

1. BU POLİTİKANIN KAPSAMI VE ONAYINIZ

Bu politika, size sunduğumuz ürün ve hizmetler ile ilgili bilgilerinizin işlenmesini düzenler. Bu politikaya ek olarak, Çerezlerin kullanımıyla (İzleme Teknolojileri) ve hizmetlerimizin Mobil Uygulamalar ("Mobil Uygulamalar") aracılığıyla sunulması ile ilgili politikaları yönetiyoruz. Bu politikalarda ortaya konan uygulamalar, bu genel politikaya tabidir.

Markalarımızı ve içeriğimizi kendi web sitelerini, etkinliklerini ve dijital içeriğini üretebilecek diğer şirketlere de lisansladığımızı lütfen unutmayın. Bu şirketlerin kendilerini açıkça tanımlamaları ve bilgilerinizi uygun şekilde ele almaları için makul adımlar atıyoruz. Ancak, bir üçüncü tarafça işletilen herhangi bir hizmeti kullandığınızda, bilgilerinizin kullanımı bizim değil, onların gizlilik politikasına tabidir. Herhangi bir endişeniz varsa, lütfen bizimle iletişime geçin:dataprotection@bbc.com.

Hizmetlerimizi kullanmanız, burada açıklanan bilgilerinizin işlenmesine rıza gösterdiğiniz anlamına gelir.

2. TOPLAYABİLECEĞİMİZ BİLGİLER

Topladığımız bilgilerin türü şartlara ve kullandığınız servise bağlı olacaktır. Örneğin, bir bültene kaydolmak için yalnızca adınıza ve e-posta adresinize ihtiyacımız olabilir, ancak etkinliklerimizden birine katılmak istiyorsanız iletişim bilgilerinizi, ödeme bilgilerinizi ve fiziksel erişim veya diyet gereksinimlerinizi bilmemiz gerekebilir. Genel olarak, sizinle ve/veya hizmetlerimizi kullanımınızla ilgili bilgileri aşağıdaki şekillerde toplayacağız:

Sizin tarafınızdan verilen kişisel bilgiler

Bu genellikle sizi bir birey olarak tanımlayan veya sizinle iletişim kurmamızı sağlayan ve adınızı, ev ve/veya teslimat adresinizi, telefon numaranızı, e-posta adresinizi, doğum verilerinizi, demografik bilgilerinizi, ilgi alanlarınızı, tercihlerinizi, ödeme bilgilerinizi bilgi ve fotoğraflar veya video görüntülerini içerebilir. Ayrıca, müşteri hizmetleri temsilcilerimizle etkileşimler sırasında veya yorumlarınız veya çevrimiçi forumlar gibi çevrimiçi hizmetlerimiz için yaptığınız diğer bildirimler aracılığıyla sağladığınız bilgiler gibi, bizim özellikle istemediğimiz ancak gönüllü olarak sunduğunuz bilgileri de içerebilir.

Bazı durumlarda, örneğin 'bir arkadaşınıza gönder' özelliğini kullanırken veya başkalarının görüntülerini içeren bir fotoğraf yüklerken, bize diğer bireyler hakkında bilgi sağlayabilirsiniz. (1) bize bilgilerini sağlamak için iznine sahip olduğunuzdan; ve (2) onları bu gizlilik politikasının şartlarından haberdar ettiğinizden emin olmalısınız.

Hizmetlerimizi kullandığınızda otomatik olarak toplanan bilgiler:

Hizmetlerimizi kullandığınızda, bu hizmetlerin kullanımı, reklamlarımız ve e-postalarımızla etkileşimleriniz, kullandığınız cihaz ve internet bağlantınız hakkında bilgileriniz otomatik olarak kaydedilir. Bunu iki şekilde yaparız:

Kaydedilen Veriler: Servislerimizi kullandığınızda, cihazınızın İnternet Protokolü (IP) Adresi, benzersiz kimliği, işletim sistemi ve konumu ve tarayıcı türünüz, görüntülediğiniz sayfalar, çerez bilgileri ve yönlendiren bağlantılar (sizi belirli bir sayfaya gönderen bağlantı) gibi belirli bilgiler günlük dosyalarımıza kaydedilir.

İzleme teknolojileri (çerezler): Günlük verilerimizle birlikte web sayfalarımızdaki etiketler ve cihazınızda sakladığımız küçük veri dosyaları ("çerezler" olarak bilinir) gibi izleme teknolojilerini kullanabiliriz. Bu teknolojiler, cihazınızı tanımamızı ve hizmetlerimiz, e-postalarımız ve reklamlarımızla etkileşiminizi izlememizi sağlar. Bu teknolojileri sizi tanımlamak için kullanmıyoruz ve bu teknolojiler aracılığıyla kişisel olarak tanımlanabilecek bilgileri bilinçli olarak toplamıyor veya kaydetmiyoruz. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza bakın.

Sosyal medya ve diğer üçüncü taraflar aracılığıyla toplanan bilgiler:

Sosyal medya aracılığıyla bizden bir servise katılmayı veya örneğin sosyal sayfalarımızda bir yarışmaya katılarak veya oyun oynayarak hizmet almayı seçtiğinizde, doğrudan sizden bilgi toplayabiliriz veya üyesi olduğunuz sosyal ağ sizinle ilgili kişisel bilgileri paylaşabilir. Bu, adınız, profil resminiz, cinsiyetiniz, e-posta adresiniz ve doğum tarihiniz gibi bilgilerden oluşabilir. Lütfen üçüncü bir taraf aracılığıyla bize verilen herhangi bir bilginin bu üçüncü tarafın gizlilik politikasına tabi olabileceğini unutmayın.

Uzman veri şirketleri aracılığıyla toplanan bilgiler:

Bazen, reklamlarımızı daha iyi düzenlememizi sağlamak amacıyla hakkınızdaki bilgileri bize sağlamak için uzman veri şirketlerini kullanırız. Örneğin, ilgi alanlarınızı çıkarmamızı ve sizi uygun "pazar segmentlerine" dahil etmemizi sağlamak için diğer sitelere göz atmanızla ilgili anonim bilgileri kullanabiliriz. Bu bilgiler sizi bir kişi olarak tanımlamak için kullanılmaz ve bu bilgileri elimizde bulunabilecek size dair kişisel bilgilerle birleştirmeye kalkışmayız. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza bakınız.

3. BİLGİLERİNİZİ VE YASAL ZEMİNİNİZİ İŞLEME AMAÇLI NASIL KULLANIRIZ

Bilgilerinizi: (i) hizmetlerimizi tercihlerinize göre size sunmak, geliştirmek ve kişiselleştirmek için ve (ii) kendi meşru ticari amaçlarımız ve ihtiyaçlarımız için kullanacağız. Özellikle, bilgilerinizi şunları yapmak için kullanabiliriz:

  • ürün siparişlerinizi yerine getirmek veya istediğiniz hizmeti veya bilgileri sağlamak;
  • hesabınızı ya da hesaplarınızı yönetmek;
  • sizinle hizmetle ilgili iletişim kurmak;
  • yarışmalarımızı yönetmek (gerektiğinde kazananların isimlerini yayınlamak dahil);
  • istek ve görüşlerinize cevap vermek;
  • çevrimiçi hizmetlerimize yaptığınız bir başvuru hakkında sizinle iletişime geçmek (Davranış Kurallarımıza bakın);
  • hizmetlerimizi analiz etmek ve / veya iyileştirmek;
  • BBCS içeriğinin size çevrimiçi sunulma şeklini kişiselleştirmek;
  • web sitelerimize ve diğerlerine göz atmanıza bağlı olarak ilgi alanınıza dayalı reklamlar yayınlamak (reklamcılık hakkında ve buradan nasıl çıkılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin);
  • dolandırıcılık veya diğer olası yasa dışı faaliyetleri engellemek (telif hakkı ihlali dahil);
  • rahatsız edici kullanıcıları engellemek ve hizmetlerimizin kullanıcılarının güvenliğini korumak;
  • hizmet şartlarımızı uygulamak;
  • e-posta tercihleriniz doğrultusunda size markalarımız ve hizmetlerimizle ilgili haber bültenleri, teklifler ve promosyonlar ve güvenilir ortaklarımızdan özel promosyonlar göndermek; ve
  • abonelikten çıkmış e-posta listemizi yönetmek.

BBCS'nin kişisel bilgilerinizi başka herhangi bir kullanım için kullanmayı önerdiği durumlarda, sizi önceden bilgilendireceğiz. Ayrıca yukarıda belirtilenler dışında kullanımınız için onayınızı geri çekme veya geri çekme fırsatı verilecektir.

Kişisel verilerinizi kullanacağımız amaçlar

Yeni veri koruma mevzuatı uyarınca, kişisel verilerinizin işlenmesi için yasal dayanağı size bildirmemiz gerekmektedir.

Kişisel verilerinizi kullanmayı planladığımız tüm yolların ve yasal dayanaklarının bir tanımını aşağıda tablo biçiminde ortaya koyduk. Ayrıca, uygun olduğu yerlerde meşru çıkarlarımızın ne olduğunu belirttik.

Kişisel verilerinizi, verilerinizi kullandığımız özel amaca bağlı olarak birden fazla yasal zemin için işleyebileceğimizi unutmayın. Aşağıdaki tabloda birden fazla gerekçenin belirlendiği kişisel verilerinizi işlemek için güvendiğimiz belirli yasal zemin ile ilgili detaylara ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişime geçin.

Amaç/İşlem Veri tipi Yasal çıkar zemini dahil işlem için yasal dayanak
Sizi yeni bir müşteri olarak kaydetmek a) Kimlik
b) İrtibat
Sizinle bir sözleşme yapmak
Aşağıdakiler dahil, siparişinizi işlemek ve teslim etme
a) Ödemeler, ücretler ve masrafları yönetmek
b) Alacaklarımızı toplamak ve tahsil etmek
a) Kimlik
b) İrtibat
c) Finansal
d) Finansal İşlem
e) Pazarlama ve iletişim
a) Sizinle bir sözleşme yapmak
b) Meşru çıkarlarımız için gerekli (tarafımıza borçların tahsili için)
Sizinle aşağıdakiler dahil ilişkimizi yönetmek amacıyla
a) Şartlarımız veya gizlilik politikamızdaki değişikliklerden sizi haberdar etmek
b) Sizden bir değerlendirme yapmanızı ya da bir ankete katılmanızı istemek
a) Kimlik
b) İrtibat
c) Profil
d) Kullanım
Pazarlama ve iletişim
a) Sizinle bir sözleşmenin yapmak
b) Yasal bir yükümlülüğe uymak için gerekli
c) Meşru çıkarlarımız için gerekli (kayıtlarımızı güncel tutmak ve müşterilerimizin ürünlerimizi / hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek için)
Bir ödül çekilişi ya da yarışmaya katılmanız veya bir anketi doldurmanız için a) Kimlik
b) İrtibat
c) Profil
d) Kullanım
Pazarlama ve iletişim
a) Sizinle bir sözleşmenin yapmak
b) Meşru çıkarlarımız için gerekli (İşimizi büyütmek için geliştirmek amacıyla müşterilerin ürünlerimizi/hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek için)
İşimizi ve bu web sitesini büyütüp korumak için (sorun çözme, veri analizi, test, sistem bakımı, destek, bildirim ve veri saklama dahil) a) Kimlik
b) İrtibat
c) Teknik
a) Meşru çıkarlarımız için gerekli (İşimizi yapmak, yönetim ve BT teknolojileri, ağ güvenliği, dolandırıcılığı engellemek ve işin tekrar organizasyonu ya da grup yeniden yapılandırılması çalışması bağlamında)
b) Yasal bir yükümlülüğe uymak için gerekli
İlgili web sitesi içeriğini ve reklamları size sunmak ve size sunduğumuz reklamların etkinliğini ölçmek veya anlamak için a) Kimlik
b) İrtibat
c) Profil
d) Kullanım
e) Pazarlama ve İletişim
f) Teknik
Meşru çıkarlarımız için gerekli (müşterilerin ürünlerimizi / hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek, geliştirmek, işimizi büyütmek ve pazarlama stratejimizi bilgilendirmek için)
Web sitemizi, ürünlerimizi/hizmetlerimizi, pazarlama, müşteri ilişkileri ve deneyimlerini geliştirmek için veri analiz araçları kullanmak a) Teknik
b) Kullanım
Meşru çıkarlarımız için gerekli (ürünlerimiz ve hizmetlerimiz için müşteri tiplerini tanımlamak, web sitemizi güncel ve uygun tutmak, işimizi geliştirmek ve pazarlama stratejimizi bilgilendirmek
İlginizi çekebilecek ürünler ya da hizmetler konusunda size öneri ve tavsiyelerde bulunmak a) Kimlik
b) İrtibat
c) Teknik
d) Kullanım
e) Profil
Meşru çıkarlarımız için gerekli (Ürünlerimizi/hizmetlerimizi geliştirmek ve işimizi büyütmek amaçlı)

4. BİLGİLERİNİZİN PAYLAŞIMI VE AÇIKLANMASI

BBCS Grup Şirketleri arasında paylaşılan bilgiler

Hizmetlerimiz ve markalarımızla ilgili deneyiminizi geliştirmek için, hizmetlerimizi kullanımınızla ilgili bilgiler, araştırma, analiz, pazarlama ve reklam sunma amacıyla BBCS grup şirketleri arasında paylaşılabilir. Ayrıca, bir BBCS şirketi, gruptaki diğer şirketler adına veri işleme hizmetleri sağlayabilir. Örneğin, haber bülteni abonelik hizmetlerimizin çoğu, İngiltere merkezli ana şirket BBC Studios Limited tarafından yönetilmektedir.

Tedarikçilerimizle paylaşılan bilgiler

Haber bültenlerimizi göndermek, çevrimiçi hizmetlerimizi barındırmak, müşteri hizmetlerimizi sağlamak ve ürün siparişlerini yerine getirmek ve ödemeleri gerçekleştirmek gibi ticari işlevleri adımıza gerçekleştirmeleri için bazı üçüncü tarafları kullanıyoruz. Bu üçüncü tarafların hizmetlerini yerine getirebilmesi için yalnızca gerekli bilgileri açıklarız. Tedarikçilerimiz talimatlarımıza uymak için sözleşmelidir ve kişisel bilgilerinizi kendi iş amaçları için kullanmamalarını talep ediyoruz.

Üçüncü taraf sosyal paylaşım düğmeleri, aygıtlar ve diğer gömülü içerikle paylaşılan bilgiler

Çevrimiçi hizmetlerimizden bazıları, sosyal paylaşım, önerilen hikayeler, yorum yapma / inceleme ve video veya resimleri görüntüleme gibi hizmetler için üçüncü taraflarca kontrol edilen gömülü içeriği taşır. Bu hizmetlerle etkileşim kurduğunuzda sizden ve hakkınızdaki bilgilerle ve içerikleriyle olan etkileşimlerinizi toplayabilirler. Bu aktivite, seçtiğiniz ağın gizlilik politikasına ve ayarlarınıza tabi olacaktır. Lütfen onlarla etkileşime girmenize gerek kalmadan çerezleri veya benzer teknolojiyi kullanarak etkinliklerinizi izleyebileceklerini unutmayın. Bu sizi endişelendiriyorsa, bizimkini kullanmadan önce onların hizmetlerinden çıkış yaptığınızdan emin olun.

Diğer taraflarla paylaşılan bilgiler

Genel olarak, verilerinizi yalnızca izniniz olan diğer taraflara ifşa ederiz, örneğin, içeriği sosyal medya işlevselliği yoluyla paylaşmayı seçtiğiniz durumlarda. Kişisel bilgilerinizi kanun uygulayıcı kurumlara, kamu / düzenleyici kurumlara, internet servis sağlayıcılarına ve yasaların gerektirdiği veya izin verdiği şekilde içerik koruma kuruluşlarına da açıklayabiliriz. Örneğin, hizmetlerimizde uygunsuz veya sakıncalı içerik yayınlarsanız veya yasaları ihlal edebileceğinize makul bir şekilde inandığımızı düşünüyorsak, içeriğinizi ve davranışınızı ilgili taraflara bildirebiliriz.

İşimizin veya varlıklarımızın tamamının veya bir kısmının satışı veya devri

Alıcının size çevrimiçi hizmetleri sunmaya devam edebilmesi için, iş veya varlıklarımızın tümünü veya bir kısmını sattığımızda veya devrettiğimizde kişisel bilgilerinizi devretme hakkımız saklıdır. Bu gibi durumlarda bilgilerinizin aktarılması konusunda size önceden bildirimde bulunmak için makul çabayı göstereceğiz.

5. BİLGİLERİNİZİ NEREDE TUTACAK VE KULLANACAĞIZ

Önceki bölümde açıklandığı gibi, bilgilerinizi BBCS grubundaki diğer şirketlerle veya sözleşmeli üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarla paylaşabiliriz. Bu şirketler, bilgilerinizin toplandığından farklı ülkelerde bulunan BT ekipmanlarında bulunabilir veya bunları kullanabilir. Bu durumda, bilgilerinizin eşdeğer bir koruma almasını sağlamak için adımlar atacağız.

BBC Studios, Birleşik Krallık merkezli küresel bir şirkettir. Kişisel verilerinizi BBCS Grubu içinde paylaşıyoruz. Bu, bilgilerinizin Birleşik Krallık'ta ve Birleşik Devletler dahil olmak üzere tüm dünyada başka yerlerde işlenebileceği anlamına gelir.

Verilerinizi Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde işleme koymak, verilerinizi Avrupa Ekonomik Bölgesi (EEA) dışına aktarmayı içerir. Dış üçüncü taraflarımızın birçoğu da Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) dışındadır, bu nedenle kişisel verilerinizin işlenmesi EEA dışında bir veri aktarımı içerecektir.

Kişisel verilerinizi EEA dışına aktardığımızda, aşağıdaki önlemlerden en az birinin uygulanmasını sağlayarak, benzer derecede bir koruma sağlandığından emin oluruz:

  • Kişisel verilerinizi yalnızca kişisel verileriniz için Avrupa Komisyonu tarafından yeterli düzeyde koruma sağladığı kabul edilen ülkelere aktaracağız.
  • Bazı servis sağlayıcıları kullandığımız zaman, kişisel verilere Avrupa'da sahip olduğu korumayı veren, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan özel sözleşmeleri kullanabiliriz.
  • ABD’de bulunan sağlayıcıları kullandığımız yerlerde, Avrupa ile ABD arasında paylaşılan kişisel verilere benzer koruma sağlamalarını gerektiren Gizlilik Kalkanının bir parçası ise kendilerine veri aktarabiliriz.

Kişisel verilerinizi EEA dışına aktarırken tarafımızdan kullanılan belirli mekanizma hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.

6. BİLGİLERİNİZİ NE KADAR SÜRE TUTACAĞIZ

Kişisel bilgilerinizi, ilgili hizmet için gerekli olduğu sürece ya da tutma politikamıza uygun olarak bizimle ilgili herhangi bir sözleşmede belirtildiği sürece saklayacağız. Çevrimiçi hizmetlerimizden birine katkıda bulunduğunuz yerlerde, genellikle içeriğinizi yalnızca sunulduğu amaç için makul olarak gerekli olduğu sürece saklarız. Bu süreden sonra, kişisel bilgileriniz ya güvenli bir şekilde silinir ya da anonim hale getirilir, böylece analitik amaçlarla kullanılabilir.

7. HİZMETLERİMİZİ KULLANAN ÇOCUKLAR

Aksi belirtilmedikçe, 13 yaşın altındaki çocuklardan kişisel bilgilerini bilerek toplamaz ya da saklamayız. 12 yaşın altındaysanız, sizinle ya da başkalarıyla ilgili bilgiler vermemenizi rica ederiz. Lütfen hizmetlerimizi kullanmadan önce ebeveyninizin veya velinizin rehberliğini isteyiniz.

13 yaşından küçük bir çocuğun ebeveyni veya velisi iseniz ve çocuğunuzun bize izniniz olmadan bilgi verdiğini fark ederseniz, lütfen dataprotection@bbc.com adresinden bizimle iletişime geçin. Bu bilgileri kayıtlarımızdan makul bir süre içinde sileriz.

Büyük çocuklar

Hizmete bağlı olarak, 16 yaşın altındaysanız ebeveyninizin veya vasininizin onayını almayı da isteyebiliriz. Ayrıca, yalnızca 16 yaş ve üstü bireylere ticari pazarlama iletişimi göndeririz.

Uygun olduğu takdirde, bilgilerini bize ileten kişilerin yaşlarını belirlemek için adımlar atacağız.

8. BİLGİLERİNİZİ NASIL GÜVENDE TUTUYORUZ

Hakkınızda sakladığımız bilgilerin kaybolmasına, kötüye kullanılmasına veya yetkisiz erişimine, ifşa edilmesine, değiştirilmesine veya imha edilmesine karşı korunmaya yardımcı olmak için uygun organizasyonel ve teknolojik güvencelere sahibiz. Ayrıca servis sağlayıcılarımızın da aynısını yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ne yazık ki, hiçbir sistemin tamamen güvenli olduğu garanti edilemez ve internet üzerinden bilgi aktarımında doğal bir risk vardır. İlgili olmayan bir tarafın bu tür yayınlara yasa dışı yollardan müdahale etmesi veya erişmesi mümkün olabilir.

Hizmetlerimizde tuttuğunuz hesaplara erişim dahil, kontrolümüz altındaki kişisel bilgilerinizin tehlikeye girdiğini düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki bilgileri kullanarak hemen bizimle iletişime geçin.

9. HAK VE SEÇİMLERİNİZ

Yasal Haklarınız

Aşağıdaki haklara sahipsiniz:

Kişisel verilerinize erişim isteme ("veri konusu erişim isteği" olarak bilinir). Bu, hakkınızda sakladığımız kişisel verilerin bir kopyasını almanızı ve yasal olarak işleyip işlediğimizi kontrol etmenizi sağlar. Sizinle ilgili hangi bilgileri sakladığımızı bilmek isterseniz, aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize bir istek gönderebilirsiniz.

Kişisel bilgilerinize erişmeden önce kimliğinizi kanıtlamanızı isteyeceğiz. Kişisel verilerinize erişmek için (veya aşağıda ayrıntıları verilen diğer haklardan herhangi birini kullanmak için) bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ancak, isteğiniz açıkça temelsiz, tekrarlayan veya aşırı ise, makul bir ücret talep etme hakkına sahip olabiliriz. Alternatif olarak, bu durumlarda isteğinize uymayı reddedebiliriz.

İsteğinizi istenen süre içerisinde işleme koyacağız.

Hakkınızdaki kişisel verilerin düzeltilmesini isteme. Bu, hakkınızda tuttuğumuz eksik veya yanlış verileri düzeltmenizi sağlar, ancak bize sağladığınız yeni verilerin doğruluğunu doğrulamamız gerekebilir.

Kişisel verilerinizin silinmesini (kaldırma) isteme. Bu, işlemeye devam etmemiz için iyi bir neden bulunmadığı durumlarda kişisel verileri silmemizi veya kaldırmamızı istemenizi sağlar.Ayrıca verierinizin işlenmesine karşı çıkma hakkınızı (aşağıya bakınız) başarıyla kullandığınız durumlarda ya da bilgilerinizi yasadışı olarak işlediğimiz veya yerel yasalara uymak için kişisel verilerinizi silmemiz gereken hallerde bizden kişisel verilerinizi silmemizi ya da kaldırmamızı isteme hakkınız vardır. Ancak, silme talebinize, talep etmeniz durumunda, size bildirilecek olan belirli yasal nedenlerle her zaman uymayabileceğimizi unutmayın.

Bilgilerinizi kayıtlarımızdan silmemizi istiyorsanız, lütfen aşağıdaki bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçin; makul bir sürede ancak en fazla 3 iş günü içinde cevap vereceğiz. Lütfen, belirli bilgileri yasalar ve/veya kendi meşru ticari amaçlar için saklamamız gerekebileceğini unutmayın.

Verilerin işlenmesine itiraz. Meşru bir çıkarımıza (ya da üçüncü taraflarınkine) dayandığı halde sizin özel durumunuz gereği temel haklarınızı ve özgürlüklerinizi etkilediği gerekçesiyle verilerinizin işlenmesine itiraz etmek istediğinizde bu hakkınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca doğrudan pazarlama amacıyla kişisel verilerinizi nerede işlediğimize itiraz etme hakkınız vardır. Bazı durumlarda, haklarınızı ve özgürlüklerinizi geçersiz kılan bilgilerinizi işlemek için yasal gerekçelere sahip olduğumuzu gösterebiliriz.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili kısıtlama isteme. Bu, kişisel verilerinizin işlenmesini aşağıdaki senaryolarda askıya almamızı istemenizi sağlar: (a) verinin doğruluğunu belirlememizi istiyorsanız; (b) Verileri kullanımımızın hukuka aykırı olduğunu düşünüyor ancak bunları silmemizi istemiyorsanız; (c) yasal tazminat talep etmenize, uygulamanıza veya savunmanız için ihtiyaç duymanız halinde artık talep etmememiz durumunda bile, verileri tutmamıza gerek duyduğunuzda; veya (d) verilerinizi kullanımımıza itiraz ettiğiniz, ancak bu kullanıma devam etmek için yasal zeminin olup olmadığını doğrulamamız gereken hallerde.

Kişisel verilerinizin size veya bir üçüncü tarafa aktarılmasını isteme. Kişisel verilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan, makine tarafından okunabilen bir biçimde size veya seçtiğiniz bir üçüncü tarafa sağlayacağız. Bu hakkın yalnızca, ilk başta bize kullanmamıza izin verdiğiniz onaylı bilgiler veya sizinle bir sözleşme yapmak için kullandığımız bilgilerde geçerli olduğunu unutmayın.

Kişisel bilgilerinizi işlemek için onayınıza ihtiyacımız olan hallerde onayınızı dilediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Ancak bu, onayınızı geri çekmeden önce yapılan işlemlerin yasallığını etkilemeyecektir. Onayınızı geri alırsanız, size belirli ürün veya hizmetler sağlamaya devam edemeyebiliriz. Onayınızı çektiğinizde durumu size bildireceğiz.

İletişim Tercihleri ​​ve Tercihler

Bizden pazarlama iletişimi almak istemiyorsanız, lütfen ilgili bültenin altındaki "abonelikten çık" bağlantısını tıklayın. Lütfen bunun sizi tüm iletişimden muaf kılmayacağını, yalnızca söz konusu bültenden ayrılacağınızı ve bu eylemi abone olduğunuz her bülten için yapmanız gerekeceğini unutmayın. Tamamen vazgeçmek istiyorsanız, lütfen aşağıdaki bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçin. Lütfen hizmetle ilgili bazı mesajların aboneliğinden çıkamayacağınızı unutmayın.

Endüstri standartlarına uygun olarak, gelecekte sizinle iletişim kurmamamız için gereken minimum miktarda veriyi tutma hakkını saklı tutarız.

Reklam ve İzleme Teknolojileri

İlgi alanına dayalı reklamcılıktan veya diğer "izleme" biçimlerinden vazgeçmek isterseniz, lütfen Çerez Politikamıza bakın. İlgi alanına dayalı reklamcılığa son vermenin, reklamların size gösterilmesini engellemeyeceğini, ancak artık sizin ilgi alanlarınıza göre belirlenmeyeceğini unutmayın.

California Mukimleri için ek bilgiler

Gizlilik Haklarınız

California Eyaletinde ikamet ediyorsanız, California Medeni Kanunu uyarınca, Kaliforniya'da iş yapan şirketlerden, doğrudan pazarlama için bir önceki yıl boyunca şirketin kişisel bilgilerini açıkladığı tüm üçüncü tarafların listesini isteme hakkınız vardır. amaçlar. Alternatif olarak, kanun, eğer şirket kişisel bilgilerinizi yalnızca üçüncü taraflara pazarlama amacıyla açıklamak politikası benimsemişse ya da onayınızı vermişseniz ya da böyle bir açıklamayı önlemek istediğinizi belirtmediyseniz, açıklama seçimi seçeneklerinizi nasıl kullanacağınız konusunda size bilgi verir.

Hizmetlerimiz alternatif seçenek için uygundur; Sizden bilgi topladığımızda, kişisel bilgilerinizin üçüncü taraflara kendi doğrudan pazarlama amaçlarıyla verilip verilmeyeceğini seçme hakkı verir. Herhangi bir kaygınız varsa, lütfen şu adresten Gizlilik Ekibimizle iletişime geçin: dataprotection@bbc.com.

Beni İzlemeyin ayarlarına nasıl yanıt veriyoruz

California İşletme ve Meslekler Kodu Bölüm 22575 (b) (1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere), California sakinlerinin bir web sitesi operatörünün “Beni İzlemeyin” (DNT) tarayıcı ayarlarına nasıl cevap verdiğini bilme hakkına sahiptir. DNT, bazı tarayıcılar tarafından sunulan ve etkinleştirildiğinde, web sitelerine üçüncü taraf reklam ağları, sosyal ağlar ve analitik şirketler gibi göz atma işleminizin izlenmemesini istemek için bir sinyal gönderen bir özelliktir. Bununla birlikte, bu sinyallerin nasıl yorumlanması gerektiği ve web siteleri ve üçüncü şahıslar tarafından hangi işlemlerin yapılması gerektiğini belirlemek için tek bir standart henüz kabul edilmemiştir.

Şu anda, BBCS web siteleri DNT sinyallerine cevap vermemektedir. DNT'yi ve diğer teknolojileri incelemeye devam edeceğiz ve oluştuğunda bir DNT standardını benimseyebiliriz. Bu arada, çerez ayarlarınızı burada değiştirerek, analizler ve kişiselleştirilmiş reklamcılık da dahil olmak üzere, bu web sitesinde belirli izleme türlerinden vazgeçebilirsiniz.

10. BU GİZLİLİK POLİTİKASINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Bu Gizlilik Politikası zaman zaman, yasalardaki, en iyi uygulamalardaki veya kişisel bilgilere muamelemiz konusundaki uygulamalarımızdaki değişiklikleri yansıtacak şekilde güncellenebilir. Bu Gizlilik Politikasında önemli değişiklikler yapılırsa, ilgili hizmetlerimiz hakkında bir bildirimde bulunmak suretiyle sizi bilgilendireceğiz. En son revizyon tarihi bu sayfanın en üstünde görünecektir. Değişiklikleri kabul etmiyorsanız, lütfen hizmetlerimizi kullanmaya devam etmeyin. Güncellemeler için bu belgeyi sık sık kontrol etmelisiniz.

11. BİZE ULAŞIN

Bu Gizlilik Politikası ile ilgili soruları denetlemekten sorumlu olan bir veri koruma görevlisi (DPO) atadık. Bu Gizlilik Politikası hakkında, yasal haklarınızı kullanma istekleri de dahil olmak üzere herhangi bir sorunuz varsa, lütfen aşağıda verilen bilgileri kullanarak DPO ile iletişim kurun.

Bu politika veya mahremiyet yaklaşımımız hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa, lütfen bize ulaşın:

Veri Koruma Görevlisi BBC Studios Limited 1 Television Centre, 4A 101 Wood Lane Londra W12 7FA E-posta: dataprotection@bbc.com

Herhangi bir şikayeti çözmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bununla birlikte, şikayetinizi çözmediğimizi düşünüyorsanız, herhangi bir zamanda Bilgi Koruma Bürosu'na (ICO), veri koruma konularında İngiltere'nin denetleyici otoritesine (https://ico.org.uk/) şikayet yapma hakkınız vardır.